Bokreta
Image default
Bedrijven

Een uitstekende depigmentatie behandeling

Een cosmelan peeling behandeling is een van de beste behandelingen om pigmentvlekken aan te pakken. De behandeling is geschikt voor pigmentvlekken van alle huidtypes. Het maakt niet uit of je een hele donkere huid hebt of een enorm lichte huid. Een pigmentvlek (ook wel hyperpigmentatie genoemd) is een (veelal donkere) verkleuring van je huid. Dit wordt veroorzaakt door een verhoging van melanine. In je huid zitten cellen die je melanocyten noemt. Er wordt door deze cellen melanine geproduceerd. Hierdoor krijgt je huid dus kleur.

Soms wordt er te veel melanine (pigment dus) geproduceerd en kunnen er vlekken ontstaan. Bij een regelmatige blootstelling aan de zon en bepaalde gebreken kun je dus te maken krijgen met hyperpigmentatie. Het kan ook voorkomen dat je pigmentvlekken overhoudt aan je zwangerschap bijvoorbeeld. Pigmentvlekken kunnen genetisch bepaald zijn, maar ook het gevolg zijn van littekens. De huid is gevoeliger voor hyperpigmentatie als de huid veel melanocyten bevat. De vlekken kunnen dan behoorlijk donker worden.

Het verloop van een cosmelan behandeling

Bij een cosmelan pigmentbehandeling wordt de huid ingesmeerd met zuren. Dit zorgt voor de verwijdering van dode huidcellen, zodat het cosmelan masker beter inwerkt. Je hebt hierdoor een wat kleinere kans op bijwerkingen. De huidtherapeut brengt vervolgens een cosmelan masker aan. Het masker dient 8 tot 12 uur op de huid te blijven zitten. Je gaat dus naar huis met je masker en verwijdert het masker zelf na die 8 tot 12 uur. Elke 2 maanden ongeveer heb je een controleafspraak waarbij wordt bijgehouden hoe het je huid vergaat. Bij een cosmelan pigmentbehandeling laat je je adviseren door de huidtherapeute en gebruik je de producten die je aangeraden worden. Dit alles zit vaak bij de prijs inbegrepen, zodat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan.

Blij zijn met jezelf

Natuurlijk kan het voor jezelf aangenamer zijn om te kiezen voor een cosmelan pigmentbehandeling, maar doe het niet omdat je denkt dat je dan mooier bent. Vind je jouw pigmentvlekken heel storend en wil je er graag iets aan laten doen, dan kun je eventueel kiezen voor een depigmentatiebehandeling.

https://www.syaskinclinic.nl/cosmelan-behandeling/