Bokreta
Image default
Bedrijven

Geborsteld RVS

Plaatwerk polijsten

Wanneer RVS platen moeten worden geborsteld, zijn er een aantal verfijningsopties voor RVS die meer veranderen dan alleen het uiterlijk van het materiaal. Wat het doel van het polijsten van plaatwerk ook is, het kiezen van het juiste gereedschap is cruciaal.

Belangrijk: een aantrekkelijke afwerking

In projecten waar design voorop staat, zal een aantrekkelijke afwerking de aantrekkingskracht van het eindproduct vergroten. Verschillende materialen kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt op verschillende materialen om een ​​verscheidenheid aan visuele effecten te bereiken. RVS # 4 is een van de meest populaire oppervlakken die in veel gebieden beschikbaar zijn.

De keuze van de oppervlakteafwerking is belangrijk als specifieke fabricageprocessen moeten worden gebruikt. Ruwe oppervlakken zijn geschikt als het staal wordt geschuurd voordat het wordt geverfd en gelijmd. Gladde oppervlakken hebben echter de voorkeur waar ander staal wordt gemengd. De keuze van afwerkingen moet altijd duidelijk worden gespecificeerd en gedefinieerd door gestandaardiseerde industrie-aanduidingen.

De ontwikkeling van de standaard voor oppervlakteafwerking

In de late jaren 1970 ontdekten wetenschappers van British Steel dat saaie gepolijste oppervlakken op RVS een hoge oppervlakteruwheid hadden. Verdere testen toonden aan dat staal met hoge oppervlakteruwheid werd beschadigd door polijsten, terwijl staal met lage oppervlakteruwheid grotendeels werd gespaard van schade. Halverwege de jaren 80 werden mat gepolijste oppervlakken gebruikt in eersteklas architecturale projecten. Er werd echter snel ontdekt dat veel van deze saaie gepolijste oppervlakken een slechte corrosieweerstand hadden, vooral bij blootstelling aan zeewater. Daarom is een nieuwe beschrijving van de oppervlaktetextuur geïntroduceerd die nog steeds in gebruik is. Het oppervlak is gemaakt van koudwalsen van RVS met behulp van speciale rollen en processen. Koudwalsen produceert een glad en minder ontpit oppervlak. Daarna wordt het werkstuk zacht gemaakt in een zure oplossing en ontkalkt. Het staal wordt vervolgens op rollen gepolijst om de gladheid te verbeteren.

Het borstelen van een RVS produceert verschillende verschijningen met een gedempte glans en een patroon met fijne parallelle lijnen. Het heeft een goed decoratief effect zonder reflecterend te zijn. Overmatig reflecterende RVS accenten op een gebouw in fel zonlicht kunnen de waarnemer bijvoorbeeld verblinden. De nadelen van deze oppervlaktebehandeling bestaan ​​uit een verminderde corrosieweerstand, omdat de groeven van het oppervlak gevoelig zijn voor roest.

Veel voorkomende toepassingen van geborsteld RVS zijn onder meer:

Sieraden en horloges
huishoudelijke apparaten
airconditioning
waterverhitter
automotive design

Spiegeloppervlakken zijn zeer reflecterend en worden gecreëerd door het RVS te polijsten. Dit resulteert in een mooie RVS Finish. Het polijstproces verbetert het uiterlijk en de consistentie en vergemakkelijkt het reinigen. Het elimineert ook lasproblemen en verbergt oppervlakteschade.

https://vangeenen.nl