Bokreta
Image default
Bedrijven

Gebruik maken van sensoren op machines

Voor de levensduur van de apparaten die jouw bedrijf dagelijks gebruikt, is het goed om sensoren te plaatsen. Deze sensoren zullen tijdig op kunnen sporen of er onderhoud nodig is. Zo kan dit onderhoud tijdig gepleegd worden en zal het apparaat een langere levensduur moeten krijgen. Wanneer je als bedrijf om het milieu geeft, dan is dit zeker een toevoeging die je niet mag missen. Door te kiezen voor een sensor van optimale kwaliteit, kun jij op deze kwaliteit vertrouwen en heb je de garantie dat de apparatuur zo lang mogelijk mee zal moeten gaan. Door trillingen te signaleren, zal de apparatuur nauwkeurig in de gaten gehouden worden.  

Trillingen signaleren 

Sommige apparaten horen namelijk maar tot een bepaalde mate of zelfs helemaal niet te trillen, maar sommige apparaten trillen toch. Niet alle trillingen zijn met het blote oog waar te nemen of goed bij te houden en daarom is een trillingsmeter geen overbodige luxe. Er zijn namelijk bepaalde trillingswaarden die niet overschreden moeten worden en door de trillingen goed bij te houden. Ontdek je tijdig de defecten die soms aan de hand zijn met het apparaat. Door deze defecten te ontdekken, kun je tijdiger onderhoud plegen en het probleem verhelpen voordat het probleem de kans krijgt om nog groter te kunnen worden.  

Geld besparen 

Wanneer machines of apparaten schade hebben, dan kan dit een hoop geld kosten. Het repareren kost natuurlijk veel geld, maar ook alle kosten die ten gevolge van het defect ontstaan zijn hoog. Wanneer de productie bijvoorbeeld stil komt te liggen of de dienst langer duurt, dan kost dit een hele hoop geld en door in het onderhoud te investeren en het grote probleem te voorkomen. Scheelt dit uiteindelijk een hoop geld. Het is daarom een echte investering om te kiezen voor de juiste meters en sensoren om voor de apparaten en machines te kunnen zorgen.  

Waarom niet? 

Het is belangrijk dat alle apparaten en machines werken zoals ze moeten werken om te zorgen dat er geen schade is of ontstaat, maar ook voor het personeel is het belangrijk om te kunnen garanderen dat er gedacht wordt aan de veiligheid. Problemen met apparaten of machines kunnen vervelende gevolgen hebben en deze kun je daarom maar beter koste wat het kost vermijden. Door voor goede sensoren te kiezen, heb je veel voordelen waar je van kunt profiteren. Er is dus eigenlijk geen goede reden om het niet te doen, omdat het goed is voor je portemonnee, maar ook voor het milieu.  

https://www.enmo.eu/professionele-sensoren-voor-het-meten-van-trillingen/