Bokreta
Image default
Bedrijven

Herstelling van overspanning

Er zijn veel mensen die zichzelf wel eens de vraag  hebben gesteld ‘Ben ik overspannen?’. Heb jij je zelf die vraag gesteld? Dan ben je zeker niet de enige. Wanneer je veel en hard werkt kan het wel eens te veel worden, je raakt overspannen. In dit artikel gaan we je uitleggen hoe het herstel van een overspanning te werk gaat. Wanneer je wilt herstellen van een overspanning is het belangrijk dat je opzoek gaat naar een oplossing voor je problemen. Er zijn verschillende mensen die je kunnen helpen naar het zoeken van de kern van het probleem. Voorbeelden van mensen waar je naartoe kan gaan zijn: de huisarts, een maatschappelijk werker of de bedrijfsarts. Deze kunnen een overspannen test bij je afnemen en je helpen met het oplossen.

Het oplossen van een overspanning gaat niet vanzelf, het is niet voorbij als je even rust neemt. Meestal bestaat het herstellen uit drie verschillende fases. we beginnen met fase 1, het accepteren van het feit dat je overspannen bent. Het begint met het begrijpen en accepteren ervan. Ga gezond leven en zorg ervoor dat je een ritme opbouwt. Hierdoor zul je meer rust krijgen en kan je alles makkelijker op een rijtjes zetten. Wanneer je bij de tweede fase van de overspanning aankomt gaan het om het vinden van de oorzaak van de overspanning en oplossingen daarvoor. Het is tijdens deze fase belangrijk om met mensen te praten over je problemen om ze zo misschien sneller op te lossen.

Daarna is het tijd om je probleem te gaan oplossing, iedereen doet dit op zijn eigen manier en op zijn eigen tempo. Het kan zijn dat je wat gesprekken gaat voeren naar een psycholoog. Andere mensen gaan weer minder werken en er zijn ook mensen die een speciale cursus gaan volgen. Op de website van drie60 zijn verschillende testen te vinden.

http://www.drie60.nl