Bokreta
Image default
Dienstverlening

Het juiste vetpercentage maar toch een buikje

We willen allemaal dat perfecte strandlichaam. Strak met een sixpack en sterke borstspieren. Hiervoor moet je natuurlijk veel sporten om dit voor elkaar te krijgen. Hier ligt het er ook maar net aan welke lichaamsbouw je hebt. De één hoeft er niks voor te doen om een mooi lichaam te behouden, terwijl de ander al aan komt bij de eerste hapjes van een koekje. Dit kan zeer frustrerend zijn. Daarom is het verstandig om meer te kijken dat je een gezond lichaam hebt en er goed voor zorgt. In dit geval kan het zijn dat je een heel gezond lichaam hebt met de perfecte vetpercentage terwijl je een klein buikje hebt.

Het nut van vetpercentage berekenen

Met de juiste berekeningen kun je jouw vetpercentage berekenen. Met deze informatie kun je zien of je een gezond vetpercentage hebt of juist te hoog of te laag. Wanneer je dit weet kun je hierop je training en voeding aanpassen om het gezonde vet percentage en gewicht te krijgen. En wanneer je goed zit is het natuurlijk zak om dit vol te houden. Het is hierbij belangrijk dat je kijkt welk vetpercentage ideaal is voor jouw leeftijd. Je kunt zelf de berekening maken door je gewicht, omtrek van je taille en geslacht online in te voeren. Of je kan naar je personal coach of fitness studio te gaan waar ze je graag helpen.

Het behalen van het juiste resultaat kost tijd

Wanneer je eenmaal weet wat je vetpercentage is kun je een stappenplan maken om dit te verbeteren. Bij het maken van dit stappenplan maak je verschillende doelen. Het kan namelijk erg lang duren voordat je op het juiste vetpercentage zit, wanneer je dan tussendoor geen doelen hebt kun je gedemotiveerd raken en stoppen met trainen. Door tussentijd doelen op te stellen krijg je het gevoel dat je aan het winnen bent en dit geeft je de kracht om door te zetten. Maak dus een goed plan voor een heel jaar en verwacht niet binnen een maand of twee het eindresultaat te zien. Hoe moeilijk dit ook zal zijn, het zal tijd kosten om het perfecte doel te halen en te behouden.

https://voedingschema.nl/vetpercentage-berekenen/