Bokreta
Image default
Bedrijven

Het juiste whiteboard voor elke toepassing

Grafieken, notities, schoonmaakroosters of to do’s: op een whiteboard past het allemaal. Maar niet elk soort whiteboard is geschikt voor elke toepassing. Andersom zijn er ook whiteboards die voor enkele doelen specifieke, handige eigenschappen hebben waar je veel aan hebt. In dit blog leggen we uit welk whiteboard in welke situatie ideaal is en waarom, zodat je een geïnformeerde keuze kunt maken.

Whiteboards voor in de klas

Van basisschool tot universiteit: tijdens het lesgeven is een schoolbord onmisbaar. Het klassieke whiteboard past goed in ieder klaslokaal, maar er zijn nog meer handige opties. Voor grote lokalen of collegezalen is een triptiek whiteboard bijvoorbeeld een goede optie. Dit vijfvlaks whiteboard heeft een ‘normaal’ bord in het midden en twee inklapbare, kleinere borden aan de zijkant, die zowel aan de voor- als achterkant beschrijfbaar zijn. Extra veel schrijfruimte dus! Voor een combinatie van een whiteboard en een bord van kurk moet je bij het duobord zijn. Hierop kun je aan de ene zijde knutselwerkjes of andere papieren vastprikken met behulp van punaises.

Groot notitiebord voor vergaderingen

Een notitieboek is lang niet altijd voldoende om aantekeningen te maken tijdens een meeting of brainstorm. Een whiteboard biedt meer ruimte en heeft bovendien als voordeel dat iedereen kan meekijken. Ook voor presentaties is dit ideaal. Kies voor een glasbord, want dit type whiteboard is van hoge kwaliteit. Uitwissen is hierdoor zeer eenvoudig en het bord is extra krasbestendig. Wel zo handig, aangezien een whiteboard op kantoor intensief gebruikt wordt. Op zoek naar een bord voor een kleinere (vergader)ruimte? Een verrijdbaar whiteboard rijd je makkelijk weg als je ruimte nodig hebt. Specifiek voor brainstorms kun je ook overwegen om een flipover of scrumboard te gebruiken. 

Whiteboard tegels voor in huis

In huis is een whiteboard de perfecte plaats voor een boodschappenlijst, schoonmaakrooster of to-do-list. Hang het bord op een centrale plaats in huis, zoals de keuken of de hal. Zo zien alle bewoners direct belangrijke informatie en kunnen ze deze zelfs aanvullen waar nodig. Qua formaat heb je natuurlijk geen enorm bord nodig. Daarom is een whiteboard tegel ideaal. Deze zijn precies groot genoeg voor dagelijkse aantekeningen en vaak ook nog eens in vrolijke kleuren of leuke vormen te koop. Het bord is dan niet alleen een handige, maar ook stijlvolle toevoeging aan je interieur. 

Klein whiteboard voor je werkplek

Krabbel je graag allerlei hersenspinsels ergens op tijdens het (thuis)werken of leren? Dan is je notitieboekje waarschijnlijk binnen no time vol. Een compact glasbord dat speciaal is ontworpen om op een bureau te staan, dient dan als perfecte vervanger. Je kunt de notities eenvoudig weer uitwissen en opnieuw beginnen. Handig om je dagplanning op bij te houden of belangrijke telefoonnummers te noteren. Sommige kleine whiteboards zijn zelfs aan twee zijden beschrijfbaar: ze hebben bijvoorbeeld een blanco oppervlak aan de ene kant en een geruit oppervlak aan de andere kant. Leg zo’n whiteboard op je bureau en je hebt een herbruikbaar notitieboek!

Decoratief whiteboard in je eigen stijl

Tot slot hoeft een whiteboard niet altijd een praktisch doel te hebben. Er zijn diverse glasborden met motief te koop, die naadloos in ieder interieur passen. Gebruik een whiteboard met wereldkaart erop om je droomreis uit te stippelen, of hang een bord met een hout-, metaal- of tegel-look aan de muur. Voeg je eigen creaties toe in diverse kleuren en je hebt een waar kunstwerk in huis.

Whiteboard bestellen?

Nu je weet welke soorten whiteboards er zijn en waar je ze voor gebruikt, rest je nog één ding: het juiste exemplaar kopen. Tegenwoordig is dat heel eenvoudig, want ook whiteboards bestel je gewoon online. Bij webshops zoals 123inkt vind je een groot aanbod whiteboards in alle soorten en maten, waar je ongetwijfeld vindt wat je zoekt. Voor je het weet, heb je je bord in huis en kan het tekenen, schrijven of krabbelen beginnen!