Bokreta
Image default
Kinderen

Leuke items voor een kinderkamer

Een kinderkamer inrichten is niet alleen leuk voor kinderen, ook ouders kunnen hier enorm van genieten. Creëer je een echte meisjeskamer of jongenskamer? Wordt het een themakamer of een manusje van alles? Waar je samen met je kind ook voor kiest, één ding is zeker, elk aangekocht item moet iets aan het geheel bijdragen.

Een item dat meteen lekker opvalt is het dekbedovertrek. Zodra je de slaapkamer van de kinderen binnenloopt is dit echt iets waar je oog meteen naar toe trekt. Voor kinderen is er vrij veel keus in dekbedovertrekken. Dekbedovertreksets met tractors, met paarden, met Disney figuren, met vliegtuigen, bloemen, auto’s of van hun favoriete voetbalclub? Kinderen vinden het fantastisch.

Een product dat je te weinig in winkels ziet zijn leuke kapstok haken voor kinderen. Kijk, wandhaken zijn er volop hoor, dat is het probleem niet. Maar specifieke kinderkapstokken, die zie je niet veel. Ik heb wel een website gevonden waar je ze kunt kopen. Die site heet https://www.kinder-kapstok.com/

Op die webshop vind je nog van die heerlijke tuttige kinderkapstokjes. Leuk, met dierenfiguurtjes, poppetjes, in combinatie met sport elementen, cactussen, tipi tentjes en beertjes. Het hebben van één of twee kinderkapstok haakjes in de slaapkamer kan heel erg handig zijn. Zo kan je kind namelijk zijn of haar badjasje daar aan hangen. Voor meisjes die wat ouder zijn is het hebben van enkele kapstokhaakjes aan de wand zo wie zo leuk, aangezien ze daar shawltjes, kettingen en haarbanden aan kan hangen.

Wat ook belangrijk is, is de kleur van de wand. Deze valt, net als het overtrekset meteen op zodra je de kamer binnen loopt. Het zou leuk zijn als enkele kleurelementen die in het dekbedovertrek zitten verwerkt, ook weer terug te zien zijn in het behang of in de muurverf. Echter is dat geen pré.

Qua slaapkamermeubels voor kinderen raad ik je aan om eens een rondje door de Ikea te lopen. Deze meubels zijn betaalbaar en zijn over het algemeen zeer functioneel. Zo zijn die Ikea Kallax kastjes ook altijd zo leuk omdat er vakjes in zitten. Handig om kinderspulletjes georganiseerd in op te bergen. Maar ook gewoon heel leuk om zelfgemaakte knutselwerkjes of legohuisjes in te zetten. Mocht de kleur van het kastje je ooit gaan vervelen? Dan kun je er altijd nog weer een laagje plakfolie overheen plakken. Zo krijgt zo’n kastje in eens weer een hele andere uitstraling.

Om de kinderkamer leuk aan te kleden kun je gebruik maken van hippe woonaccessoires. Kies voor een trendy hanglamp, een sfeervol nachtlampje voor op het nachtkastje. Leg wat leuke sierkussens of enkele knuffelbeestjes op bed, zorg voor gezellige wanddecoratie en zet een leuk fotolijstje met je zoons of dochters lievelingsfoto er in op de kast.