Bokreta
Image default
Bedrijven

Meer plezier van je auto met BMW chiptuning

Als jij je al eens hebt afgevraagd of je auto niet wat sneller of zuiniger zou kunnen rijden dan is dat helemaal niet gek. Als jij het gevoel hebt dat er meer in je auto zit dan dat hij nu laat zien dan heb jij helemaal gelijk. Als auto’s uit de fabriek komen dan zijn deze meestal niet ingesteld zodat ze maximaal kunnen presteren. Door middel van chip tunen zorg jij er voor dat jij toch het maximale uit je auto kunt halen.

BMW chiptuning en de veiligheidsmarge

Zoals hierboven gezegd is je auto niet standaard ingesteld om maximaal te presteren. Als jouw BMW namelijk uit de fabriek komt dan zit er nog veiligheidsmarge op. Fabrieken doen dit om de maximale veiligheid van de auto te kunnen garanderen. Deze veiligheidsmarge ligt vaak helaas een stuk lager dan wat de motor eigenlijk aankan. Door het gebruik van BMW chiptuning zorg je er voor dat je meer uit je auto haalt. Denk hierbij aan het sneller gaan van je auto maar ook het zuiniger rijden van je auto. Door middel van chips, injecties en andere geavanceerde technologieën gaat jouw BMW optimaal presteren.

De risico’s van chip tunen

Het chip tunen van je auto klinkt dus heel mooi. Er zijn echter ook wat risico’s verbonden aan het chip tunen van je auto. Doordat er minder veiligheidsmarges zijn ga je de prestaties van je motor omhoog voeren. Dit kan er voor zorgen dat je auto sneller gaat verslijten. Doordat je motor nu meer aankan moet de motor dus harder werken waardoor bepaalde onderdelen sneller kunnen slijten.

https://cts-chiptuning.com/bmw-chiptuning/