Bokreta
Image default
Aanbiedingen

Met deze drie tips blijft je kantoor schoon!

Met de onderstaande drie tips houd je je kantoor schoon en je werknemers tevreden.

1. Niet meer eten aan het bureau

Eten aan een bureau kan vetvlekken, kruimels en vingerafdrukken achterlaten. Dit maakt het bureau vuil als er daarna niet meteen wordt schoongemaakt. Etensresten blijven vastzitten in de hoeken van tafels en tussen toetsenborden, en dat kan leiden tot bacteriegroei. Als werkgever zou je een ‘geen etenswaren op je bureau’ beleid moeten toepassen. 

Je werknemers zullen zich opgefrist voelen als ze terugkomen van de lunchruimte. De verandering in omgeving tijdens de lunch kan de productiviteit verhogen. Als het onmogelijk is om deze regel in te voeren, zou je je werknemers moeten vragen hun bureau iedere dag na hun werk op te ruimen en schoon te maken. 

2. Ontsmetten

Ontsmetten van de ruimten zal de opgehoopte bacteriën en ziektekiemen doden. Het zou zomaar zo kunnen zijn dat je toetsenbord evenveel opgehoopte ziektekiemen bevat als je toilet. Helemaal als meerdere gebruikers bijvoorbeeld de printer oppervlakken aanraken, wordt de hygiënefactor belangrijk. EW Facility geeft als raad vaak mee om een procedure vast te leggen om alle oppervlakken van toetsenborden, bureaus, computerschermen en stoelgrepen dagelijks te ontsmetten. 

Je kunt wegwerpdoekjes kopen of ontsmettingsmiddelen kopen en daarmee de oppervlakken afvegen met behulp van doekjes. Moedig het gebruik van handontsmettingsmiddelen aan bij je werknemers. Ontsmetten is nuttig om een gezondere omgeving op te bouwen. 

3. Huur een professionele schoonmaakdienst in

Het beste is en blijft om het aan de professionals over te laten. Deze mensen zijn opgeleid en goed uitgerust om je kantoor aan het eind van de dag netjes schoon achter te laten. Een schoonmaakdienst zoals EW Facility bespaart tijd en deze mensen maken gebruik van professioneel schoonmaakmateriaal.

Een schoon kantoor kan de productiviteit van de werknemers verhogen, het geeft hen de kans zich beter te concentreren en maakt dat mensen zich meer ontspannen voelen in de werkomgeving. Een net, toonbaar kantoor is ook goed voor je klanten, als ze onverwacht mochten langskomen. Het levert meer productiviteit op om in een positieve, schone omgeving te werken dus krijg je meer werk gedaan. 

Door deze 3 eenvoudige tips op te volgen, kun jij je op belangrijkere dingen richten. EW Facility is jouw partner in kantoor schoonmaak! 

 

 

https://www.ew.nl/