Bokreta
Image default
Woningen

Ramen installateur Antwerpen

Installatie van kunststof ramen: de meest voorkomende fouten.
Op zichzelf kan een hoogwaardig kunststof raam geen overtreding van de warmte- en geluidsisolatie veroorzaken. Het komt vaak voor dat huurders, die ramen hebben besteld bij een bekende fabrikant, niet tevreden zijn met het resultaat: geluid, vocht, kou en vreemde geuren dringen het huis binnen. De reden ligt in de installatie van slechte kwaliteit.

Alle tekortkomingen van het werk van de installateurs houden op de een of andere manier verband met de montagespleet, dat wil zeggen de ruimte tussen het raamkozijn en de opening in de muur. Daarom willen sommige bedrijven zich naar hun mening niet belasten met buitensporige zorgvuldigheid. Laten we eens kijken welke fouten tot ongewenste gevolgen leiden.

1. Verkeerde meting. De klant neemt een meetlint of meet zelfs de opening in centimeters met een liniaal en gaat een raam bestellen. Het lijkt erop dat het bepalen van de breedte en hoogte van de opening een kleinigheid is die u zelf aankunt. Maar in de meeste gevallen heeft de opening een aantal kenmerken (de aan- of afwezigheid van een kwartier, de kromming en het materiaal van de muren) die enige ervaring vereisen om de grootte van het raam nauwkeurig te bepalen.

Als de grootte van het raam niet overeenkomt met de opening, is de afstand tussen het raamkozijn en de opening te groot of onvoldoende (deze moet 2-3 cm zijn). In het eerste geval zal de hechting van de structuur aan de muur verslechteren of is er extra werk nodig om de afstand van de muur tot het raamkozijn te verkleinen. In het tweede zal polyurethaanschuim, aangebracht in een kleinere hoeveelheid, niet in staat zijn om warmte-isolerende en schokabsorberende functies naar behoren uit te voeren.
Bel de meester voor meting. Een ervaren specialist zal de kenmerken van een bepaalde opening direct opmerken en er rekening mee houden bij het plaatsen van een bestelling.

2. Slechte correctie van de grootte van de raamopening. Bij het kopen van een afgewerkt raam of een onjuiste meting, wordt het noodzakelijk om bijvoorbeeld de hoogte van de opening aan te passen door deze enkele centimeters te verkleinen. Het is onaanvaardbaar om voor deze doeleinden schuim en andere krimpmaterialen te gebruiken. Het raam duwt ze door zijn eigen gewicht en de onbeschermde standaard is niet bestand tegen de belasting.

Als de raamconstructie onaanvaardbaar kleiner is dan de raamopening, moeten voor de afstelling montagewiggen of speciaal geïmpregneerd gedroogd hout worden gebruikt.
3. Onvoldoende reiniging van de opening van stof en delen van het vorige raam. Het resultaat is een slechte hechting van nieuwe materialen op de basis, wat leidt tot de kwetsbaarheid van de montagenaad, blazen en bevriezen.

Het oppervlak moet grondig worden gereinigd en geprimerd.
4. Gebruik van ondermaatse bouwmaterialen. Na verloop van tijd begint polyurethaanschuim van lage kwaliteit af te brokkelen, verliest het zijn hittebestendige eigenschappen en strakheid. Een slecht gefixeerd raam “loopt” in de opening, wat leidt tot geleidelijke afschilfering van het schuim. Als niet-vochtbestendige gipsplaat wordt gebruikt om de binnenhellingen af ​​te werken, wordt deze nat en zal schimmel verschijnen.

Als u op de vensterbank bespaart door goedkoop plastic te kiezen, moet u erop voorbereid zijn dat het na verloop van tijd zelfs van een kleine lading zal barsten. Interne plastic hellingen van lage kwaliteit worden geel van de zonnestralen en de externe hellingen, opnieuw afgewerkt met gips van lage kwaliteit, beginnen te barsten en af ​​te brokkelen.

Het is beter om alle gerelateerde materialen in gespecialiseerde winkels en bij vertrouwde fabrikanten te kopen.
5. Gebrek aan schuimbescherming tegen invloeden van buitenaf. Het schuim vult alle oneffenheden en holtes op en zorgt zo voor dichtheid en thermische isolatie van de montagenaad. De zonnestralen en het vocht zijn schadelijk voor haar. Daarom moet het schuim worden behandeld tegen invloeden van buitenaf. Het is ook nodig om het te beschermen tegen capillair vocht, dat vanuit de kamer werkt. Voor deze doeleinden is voorzien in een buitenste dampdoorlatende en een binnenste dampschermlaag.

Bescherm schuim aan de buiten- en binnenkant met speciale materialen.
6. Nalatigheid bij het afwerken van externe hellingen. Dit deel van het werk wordt meestal apart onderhandeld. Zet het niet op een laag pitje. Soms zien appartementseigenaren dit als iets secundairs, optioneel, en om geld te besparen, zijn ze beperkt tot het bevestigen van de raamconstructie in de opening. Dit ontsiert het gebouw van buitenaf.

Alle voegen op de externe hellingen moeten zorgvuldig worden behandeld met een kit of worden gelijmd met speciale tapes, en de aangrenzende gebieden moeten worden stopgezet of versierd met speciale panelen.

7. Negeren van weerpatronen. Temperatuurschommelingen, schommelingen in vochtigheid en druk beïnvloeden de uitzettingkrimp en krimp van het raam. Deze indicatoren hebben invloed op de grootte van de opening die moet worden gelaten tussen de muur en het raamkozijn. Als het onvoldoende blijkt te zijn, zal het raam kromtrekken en gaan de vleugels niet goed open.

In de winter werden tot voor kort geen ramen geplaatst. Ten eerste werd het erg koud in het appartement. Ten tweede kan het schuim bij een negatieve temperatuur niet uitzetten, zodat het strak en zonder interne holtes op de helling ligt en alle oneffenheden van de muur opvult (veel soorten schuim zijn ontworpen om te werken in omstandigheden tot -5 ° C). Nu, zelfs in de winter, kan de installatie met hoge kwaliteit worden uitgevoerd. Hiervoor wordt een beschermend hitteschild geïnstalleerd voordat met de werkzaamheden wordt begonnen. Het lijkt aan de buitenkant van de opening op een luchtkussen dat aan de muur van het huis grenst. Hierdoor blijft de kamertemperatuur binnen.

Een beschermend hitteschild wordt gebruikt voor de installatie van ramen bij negatieve temperaturen.
Een beschermend hitteschild wordt gebruikt voor de installatie van ramen bij negatieve temperaturen.

Bij het installeren van ramen in het koude seizoen moet een thermisch beschermingsscherm worden gebruikt en moet rekening worden gehouden met de luchtvochtigheid in de regio om te voorkomen dat de opening tussen het raam en de muur verkleint.

 

Ramen installateur Antwerpen

Ramen Goedkoop

https://offerte-pvc-ramen-deuren-glazen-schuif.be/0068-ramen-en-deuren-plaatsers.html