Bokreta
Image default
Financieel

Wat is Bitcoin?

Waarom is bitcoin zo populair?

Als je al enig tijd in de cryptowereld zit, dan heb je weleens gehoord over de bitcoin?
De whitepaper van de bitcoin is in 2008 in september vlak na de financiële crisis de wereld ingestuurd door een ene Satoshi Nakamoto.

Dus wat is bitcoin? en wat houdt dit allemaal in? Het is namelijk niet gek dat de bitcoin de hele financiële wereld op zijn kop heeft gezet. Maar kan bitcoin namelijk wel de nationale valuta vervangen? Of zit er meer achter de bitcoin? En waarom is de bitcoin zo bekend geworden?

Dus wat is Blockchain? En wat heeft dat met Bitcoin te maken?

Dat zal ik je proberen uit te leggen hoe dit inelkaar zit. Bitcoin is namelijk bekend geworden door de blockchain technologie. De blockchain technologie zorgt ervoor dat alles gedecentraliseerd is, dat er niet meer dan een aantal munten gemaakt kunnen worden.

Derde partij buitenspel ?

Ook zorgt de blockchain technologie ervoor dat de derde partij buitenspel wordt gezet. Een klein voorbeeld:

Stel je stuurt geld vanaf je ING naar je ABN Amro, daarbij heb je een derde partij nodig zoals de bank ( In dit geval) ABN Amro of de ING. Dit kost veel tijd en veel moeite. Stel je voor dat je met blockchain technologie alles geautomatiseerd kan worden, en dat je rechtstreeks geld kan sturen naar de rechtsmatige eigenaar.

Dat is wat de bitcoin wilt bereiken. Ook is bitcoin transparant en kan je niet zomaar fraude plegen. Een klein voorbeeld:

Elke transactie die je verstuurd wordt in blokken verstuurd en wordt allemaal bijgehouden in de ledger “ook wel bekend als de grootboek”.

Bitcoin miners spelen een belangrijke rol

De miners moeten deze transactie goedkeuren, mocht iedereen deze goedkeuren, dan pas wordt deze toegevoegd in de blockchain, daarbij is fraude onmogelijk, omdat iedereen de laatste copy krijgt te zien van de ledger.

Doordat miners elke transacties moeten goedkeuren en bij moet houden, zorgt deze ervoor dat het netwerk waar de bitcoins op draait stabiel en veilig verloopt, hiervoor krijgen ze zelf ook een vergoeding voor het delven van bitcoins.

https://cryptokopen.nl/currencies/BTC/bitcoin/