Bokreta
Image default
Bedrijven

Zo zorg je dat je kleding verkocht wordt

Je bent net je eigen kledingmerk begonnen, spannend! Bij het beginnen van je eigen kledinglijn komt een hoop kijken. Denk aan het ontwerpen, passen, opstarten van een website en nog veel meer. Heb je nog geen idee waar je moet beginnen? Onderstaande tips kunnen je hopelijk op weg helpen om je eigen kleding te gaan verkopen!

Plan van tevoren

Het maakt niet uit wat voor soort bedrijf je begint, je hebt altijd een plan nodig: een businessplan In dit businessplan is het belangrijk om zo nauwkeurig mogelijk je ideeën en doelen op papier te zetten. Op basis hiervan kun je een meer compleet businessplan gaan uitwerken. Ook is het belangrijk om de naam van de kledinglijn vast te leggen. Het registreren van een domeinnaam kan namelijk wel een voor problemen zorgen. Leg de naam van je kledinglijn dus zo snel mogelijk vast als domeinnaam. Bovendien is het ook aan te raden deze naam te claimen voor je social mediakanalen als Instagram, Facebook en TikTok.

Het is namelijk ook belangrijk om te gaan focussen op de presentatie van je website en de promotie. Het doel is namelijk dat jouw kleding terecht komt bij de juiste doelgroep. Social media is ook daarbij de ideale manier om je kledinglijn te promoten. Denk aan adverteren via Facebook of Instagram. Je kunt op deze platforms foto’s delen van je kleding.

Verkopen

Naast het opstarten van je eigen website is het ook mogelijk om je kleding te verkopen bij bijvoorbeeld fysieke winkels. Hierbij is het belangrijk om de juiste winkels te zoeken. Bijvoorbeeld winkels met producten die bij jouw kledinglijn passen en passen bij jouw stijl. Er zijn onder andere winkels waar je een stuk van de winkel kunt huren om je eigen kledingartikelen te verkopen. Elke kledingwinkel heeft uiteraard eigen regels. Wellicht is het goed om je eerst op een soort kledingstuk te focussen, zoals sweaters voor heren. Vooral met het koude weer dat eraan zit te komen, zullen sweaters voor heren momenteel veel in trek zijn. Ook sweaters voor dames kan natuurlijk ook.

Voorbeelden van winkels waar je wellicht jouw kleding online zou kunnen verkopen zijn bijvoorbeeld Koncept Store, Wehkamp of Bol.com. Koncept Store is bijvoorbeeld een online multibrandwebshop met vele verschillende merken voor alle leeftijden. Ze verkopen merken als NIKKIE, Reinders en Black Bananas. Bovendien heeft Koncept Store ook twee fysieke winkels.

sweater