Bokreta
Image default
Mode en Kleding

5 tips voor een opgeruimde en georganiseerde kledingkast

Veel mensen hebben er last van, waar ligt mijn favoriete shirt of broek, ik kan mijn kleding niet goed vinden. Dit komt allemaal omdat je een niet goed opgeruimde kledingkast hebt, met allerlei spullen die je niet of nauwelijks gebruikt. Een georganiseerde kledingkast zorgt voor comfort en voor gemak. In dit artikel worden 5 tips gegeven die jij kan hanteren om te zorgen voor een opgeruimde en georganiseerde kledingkast.

Alleen kleding dat je draagt  

Veel mensen hebben allerlei kleding in de kledingkasten liggen die helemaal niet meer gebruikt worden. Het is dus belangrijk om kritisch in de kast te kijken, en te beslissen of bepaalde kledingstukken echt gebruikt worden. Als je dit kritisch doet, dan kom je er al snel achter dat misschien wel 50% of meer van de kleding niet of nauwelijks wordt gebruikt. Kleding voor bepaalde gelegenheden, zoals een trouwerij of een begrafenis is ook handig om apart op te bergen. Deze items heb je niet vaak nodig en het is dus onnodig om deze bij veel dragende kleding te leggen. Oude kleding en kleding die niet meer gebruikt worden moet worden weggehaald, en kan je cadeau doen aan een bekende of weggeven aan bepaalde partijen die het weggeven aan mensen die het nodig hebben.

Soort bij soort & kleur bij kleur

Een kledingkast goed indelen is erg belangrijk voor een opgeruimde en georganiseerde kledingkast. Een kledingkast kan je het best in delen op soorten en kleuren. Zo is het handig om sportkleding, vrijetijdskleding, werkkleding en overige kleding apart te houden. Zo weet je makkelijk waar je iets kan pakken, en dit staat ook beter. Ook is het handig om kleding te ordenen op seizoenen. Zo is het handig om kleding bij elkaar te leggen voor de zomer, voor de winter en voor slechte weersomstandigheden. Daarbij is het ook mooi en handig om de kleding op kleuren te sorteren. Zo is het mooi om witte kleding apart te houden van zwarte en andere kleuren.

Wassen en vouwen

Om kleding netjes te houden is het belangrijk om goed te kijken op welke manier elk kledingstuk gewassen moet worden. Sommige kleding kan niet op bepaalde tempraturen gewassen worden. Ook kleur bij kleur wassen is erg belangrijk, maar dit weet eigenlijk iedereen wel. Als je de kleding hebt gewassen, dan is het ook goed om deze kleding goed op te hangen. Dit betekent dat je het best de wasknijpers vast kan maken aan de kleding, waar je het minst ziet. Wasknijpers zijn erg handig, maar kunnen ook hun sporen achter laten op nette kleding. Als laatste is het ook belangrijk om de kleding goed te vouwen. Weet je niet goed hoe je moet vouwen? Dan zijn er online filmpjes te vinden die je een mooie uitleg geven.

Hangplekken in de kast

Naast het vouwen van kleding, is het ook netjes om sommige kleding op te hangen in de kledingkast. Denk hierbij aan jasjes, overhemden en andere nette kleding. Hierbij is het ook mooi om dezelfde kleerhangers aan te schaffen. Dit ziet er fraaier uit dan allemaal verschillende kleerhangers. Ook zijn haakjes interessant om te monteren in de kasten. Hier kan je hoofddeksels, sjaals of kleine tasjes ophangen.

Schoonmaken

Kledingkasten kunnen nog wel is vies worden door de hoeveelheid stof die kan komen in de lades. Het is dus belangrijk om één keer in de zoveel tijd even de kast uit te ruimen, en met een stofzuiger en doekje langs te gaan. Zo blijft de kleding fris, en gaat de kledingkast ook niet stinken.