Bokreta
Image default
Mode en Kleding

Welke soorten Werklaarzen zijn er?

Welke soorten Werklaarzen zijn er?

Een goed paar werklaarzen is een van de belangrijkste persoonlijke beschermingsmiddelen voor een bouwvakker. Ze zijn ontworpen om de voeten te beschermen tegen verwondingen, en hebben doorgaans dikkere zolen dan gewone schoenen. Dit maakt ze ideaal voor het werken in moeilijke omgevingen, waar er veel puin op de bouwplaats kan liggen of waar verwondingen kunnen voorkomen. Toch kan het moeilijk zijn om het juiste soort werklaars te vinden. In deze blog lees je welke soorten werklaarzen er zijn.

Vrouwen en heren veiligheidslaarzen

Werklaarzen voor mannen worden in bredere maten gemaakt dan werklaarzen voor vrouwen, zodat ze geschikt zijn voor bredere voeten. Ze hebben ook meer ruimte in de teenholte, zodat het makkelijker is om je tenen te bewegen terwijl je ze draagt. Om dezelfde reden zijn herenlaarzen meestal langer dan dameslaarzen.

Leren werklaarzen

Lederen of leren werklaarzen zijn veiligheidslaarzen die ontworpen zijn voor het onder andere zwaar werk. Ze worden vaak gebruikt door mensen die in de bouw, de industrie, de landschapsverzorging en andere beroepen werken waarbij ze over ruw terrein moeten lopen of lang moeten staan. De meeste leren werklaarzen hebben een S3-veiligheidsclassificatie, wat betekent dat de zool slip en waterbestendig is en een stalen neus heeft om verwondingen door scherpe of vallende voorwerpen te voorkomen. De bovenkant van de laars beschermt uw enkel tegen verstuikingen en heeft een gepolsterde voering die uw voeten warm houdt terwijl u werkt.

Rubberen werklaarzen

Rubberen laarzen zijn gemaakt van natuurlijk of synthetisch rubber en worden gebruikt om de voeten te beschermen tegen water, chemische stoffen die in het water terechtkomen, modder, vuil en andere verontreinigingen. Ze worden vaak gebruikt door bouwvakkers en boeren.

Rubberlaarzen zijn iets lichter, wat prettig is als u langere afstanden moet lopen op het werk. Een rubberen werklaars biedt ook uitstekende bescherming en isoleert goed, zodat u uw voeten ook bij koud weer warm houdt. Net als leren laarzen houden ze water buiten; ze kunnen echter niet zo goed voorkomen dat water van onderaf naar binnen sijpelt, omdat ze geen zachte binnenlaag hebben om het vocht te absorberen zoals een leren laars dat doet. Ze zijn vaak ook iets goedkoper in aanschaf dan leren werklaarzen.

 

Op zoek naar de juiste werklaars?

Als u op zoek bent naar een paar werklaarzen, denk dan aan de onderstaande punten:

  • In wat voor soort werkomgeving ga je werken? Worden je voeten blootgesteld aan agressieve chemicaliën of extreme weersomstandigheden

  • Heb je zowel veiligheid als comfort nodig

  • Hoe lang wil je dat je laarzen meegaan, en tegen welke prijs?

Met het antwoord op de bovenstaande vragen kan je een specifiekere keuze maken. Kom je er toch niet uit of heb je nog vragen of onzekerheden? Neem dan met ons contact op.