Bokreta
Image default
Aanbiedingen

Drie misvattingen over autolak

Daar sta je dan starend naar je geliefde auto, nog prima in de autolak. Hij is misschien al een paar jaar oud, maar je kunt er nog steeds niet omheen. Levert goede prestaties en ook nog eens redelijk zuinig qua verbruik. Daarom ben je voornemens om hem zo lang mogelijk in goede, onbeschadigde staat te houden. Gelukkig kun je ook veel zelf doen met behulp van de juiste producten van Autolakopmaat.nl. Ook helpt het de juiste informatie over autolak te hebben.

Want er zijn nogal wat misvattingen wat betreft de lak van je auto en de bescherming ervan. Drie belangrijke misvattingen geven we je hier.  

Misvatting 1: Vogelpoep kan autolak niet beschadigen

Tuurlijk, soms vliegen er vogels over je auto en laten ze wel eens wat vallen. Sommige mensen zien dit misschien als een of ander ‘goed voorteken’ echter vogelpoep op de lak moet je zo snel mogelijk verwijderen. Het zuur in de uitwerpselen is sterk genoeg om de kleur van de lak weg te vreten. Dit komt omdat vogelpoep urinezuur bevat, dat vrij corrosief is. En als het op de autolak blijft zitten, kan het flink wat schade veroorzaken.

Misvatting 2: het kan nooit kwaad om je auto vaak te wassen

Tuurlijk, we snappen het. Je houdt van je auto. Je bent er zo dol op dat je er bijna elke vrije minuut mee doorbrengt. We begrijpen ook dat je ongelooflijk trots bent op je “kindje” en je bent bereid om alles te doen om ervoor te zorgen dat je auto altijd mooi en glanzend is. Maar voordat je voor de derde keer in vijf dagen je auto gaat wassen, stop! Te vaak wassen van je auto kan de conditie van de lak gemakkelijk beïnvloeden. Tuurlijk, je auto ziet er nu misschien mooi en schoon uit. Uiteindelijk kan de lak echter zelfs beschadigen door te frequent wassen.

Misvatting 3: de conditie van de lak heeft geen invloed op de waarde ervan

Wanneer experts de waarde van een gebruikte auto gaan bepalen, houden ze rekening met een aantal belangrijke factoren. De algehele staat van de auto, de kilometerstand en de staat van de lak van de auto. Je auto én de lak in goede staat houden, helpt zeker bij het krijgen van een goede verkoopprijs voor je auto.