Bokreta
Image default
Aanbiedingen

Houten ladders

In Nederland is Van Eldik Ladders het enige bedrijf waar houten ladders worden gemaakt. Dat doen ze daar al meer dan een eeuw. Uiteraard willen we je daar graag alles over vertellen.

 

Ladders van hout in alle vormen

Het is een misschien een cliché, maar er zijn echt veel verschillende soorten houten ladders. Dat komt vooral doordat de vakmensen die er ooit vroeger mee gingen werken heel specifieke eisen hadden voor de houten ladders. Een kersenplukker wilde bijvoorbeeld een smalle ladder. Je hebt namelijk niet heel veel ruimte wanneer je een ladder in een boom plaatst. Daarbij moest hij lang zijn en uiteraard sterk. En als het kan ook nog ronde ladderbomen zodat de boom zo min mogelijk beschadigd wanneer je hem tussen de kersen zet. 

 

Brede ladders van hout

Een schilder wilde juist een brede ladder. Daarbij was het ook wel handig dat je hem op diverse hoogtes kunt gebruiken. Dus werd de uitschuifbare houten ladder bedacht. Een glazenwasser heeft daar ook behoefte aan. Maar die had ook behoefte aan een ladder die je snel, maar wel stevig kunt plaatsen. Daarom heb je uitgebogen ladders. Deze ladders hebben een bredere basis zodat hij nog steviger staat op de stoep. 

 

Vrij te plaatsen houten fruitladders.

Tegenwoordig zijn de omstandigheden anders dan vroeger natuurlijk. Zag je vroeger in de Betuwe hogen en stevige fruitbomen. Nu zie je meer maar veel kleinere laagstam bomen. Die vragen om ander materiaal. Liever zet je de houten ladder naast de fruitboom neer. Daarvoor is de driepootladder ontwikkeld. Deze ladder heeft een extra balk aan de achterkant. Deze balk kun je uitklappen. De fruitladder leunt dan tegen deze balk aan. Zo zet je hem dus makkelijk naast een appelboom.

 

Veiligheid van de houten ladder

Nederland zou Nederland niet zijn wanneer we geen regels zouden hebben voor het maken van ladders. Dat is natuurlijk wel het geval. En eigenlijk is dat maar goed ook. Je wilt er natuurlijk wel zeker van zijn dat je ladder stevig en veilig is. Om die reden heeft het Nederlands Normalisatie-instituut regels opgesteld voor het produceren van ladders. In NEN 2484 wordt omschreven waaraan het draagbaar klimmaterieel moet voldoen. Van Eldik ladders voldoet uiteraard aan die normering. 

 

Houten ladders kopen bij Van Eldik in Ochten

De houten ladders maken we zelf bij van Eldik Ladders. Dat doen we dus al langer dan een eeuw vertelden we je net. We hebben zelfs nog een zaag staan die 100 jaar oud is. Sterker nog, die wordt zelfs nog gebruikt! Wil je een keer kijken in de werkplaats hoe houten ladders gemaakt worden? Dat kan. Bel ons even dan zetten we de koffie klaar!

https://www.vaneldikladders.nl/