Bokreta
Image default
Beauty en verzorging

Voedend rijstwater helpt om je krullen tot hun recht te laten komen

Eén van de belangrijkste factoren voor glanzend veerkrachtig haar is de porositeit. Dit geeft aan hoeveel vocht je haren kunnen opnemen en vasthouden. Als je haarstructuur gezond is, dan is er veel ruimte waarin vocht kan worden opgenomen. Deze structuur kan echter verslechteren door verschillende factoren en je kunt zelfs je natuurlijke krullen verliezen. Rijstwater ondersteunt alle processen die meespelen in de gezondheid van je krullen.

De opbouw van je haar in de wortel

Je haar wordt gemaakt van proteïnes en B-vitamines die ook in de rest van je lichaam meewerken in de opbouw van cellen. Deze worden opgenomen uit het bloed dat door je haarzakjes stroomt die zich onder je hoofdhuid bevinden. Daar zetten de wortels deze voedingsstoffen om in haren die gestaag naar buiten geschoven worden. De dikte en de vorm van ons haar wordt genetisch bepaald. Je kunt dus geen krullen ontwikkelen of kwijtraken, maar je kunt wel zorgen dat er altijd genoeg voedingsstoffen beschikbaar zijn door geregeld rijstwater te gebruiken.

 

Vitamines, mineralen en aminozuren houden je haar gezond

Gefermenteerd rijstwater wordt al honderden jaren gebruikt door vrouwen in China. Recent onderzoek heeft aangetoond dat deze magische vloeistof alles bevat wat je haar nodig heeft. De mineralen, B-vitamines en proteïnes worden opgenomen door de hoofdhuid en gebruikt voor optimale haargroei. Daarnaast ondersteunt het de structuur van het bestaande haar. Rijstwater helpt je krullen doordat de aminozuren helpen om de natuurlijke porositeit van de haarstructuur te herstellen.

Experts op het gebied van haarverzorging

De haarspecialisten van Rice Up! Rijstwater weten alles over haar, of het nou om krullen, kroeshaar of stijl haar gaat. Op hun website kun je van alles lezen over de verschillende aspecten die de vitaliteit van je haar beïnvloeden. Daarnaast kun je er ook rijstmelk en andere producten bestellen om je haar te verzorgen. Ze verkopen bijvoorbeeld specifieke essentiële oliën die je door de rijstmelk kunt mengen voor een optimaal effect.