Bokreta
Image default
Beauty en verzorging

Do's en don'ts van zelf tanden bleken

Een stralende lach is iets waar veel mensen naar verlangen. Een belangrijk onderdeel van die glimlach zijn witte tanden. Daarom willen steeds meer mensen hun tanden bleken. Dit kan op verschillende manieren, zoals bij de tandarts of zelf thuis. Zelf tanden bleken is de laatste jaren erg populair geworden. Het lijkt eenvoudig en goedkoop, maar er zijn wel enkele zaken waar je rekening mee moet houden. In dit artikel lees je alles over de do’s en dont’s van zelf tanden bleken.

Gebruik een veilig en betrouwbaar product

Het eerste dat je moet doen als je je tanden zelf wilt bleken, is een veilig en betrouwbaar product kiezen. Er zijn veel producten op de markt die beloven je tanden witter te maken, maar niet alle producten zijn even veilig. Sommige producten kunnen je tanden beschadigen of je tandvlees irriteren. Kies daarom altijd voor een product met een keurmerk en lees de ingrediëntenlijst zorgvuldig door.

Volg de gebruiksaanwijzing nauwkeurig op

Het is belangrijk om de gebruiksaanwijzing van het product dat je gebruikt nauwkeurig op te volgen. Vaak wordt er aangeraden om het product niet te lang te gebruiken en de behandeling na een bepaalde tijd te herhalen. Als je de gebruiksaanwijzing niet opvolgt, kan dit schade aan je tanden veroorzaken.

Poets je tanden voorafgaand aan de behandeling

Voordat je begint met het bleken van je tanden, is het belangrijk om je tanden goed te poetsen. Op deze manier verwijder je eventuele etensresten en plaque. Als je tanden niet goed schoon zijn, kan het bleekmiddel niet goed inwerken op je tanden.

Bleek je tanden niet te lang of te vaak

Het is verleidelijk om je tanden te vaak of te lang te bleken. Je denkt immers dat hoe langer en vaker je bleekt, hoe witter je tanden worden. Helaas is dit niet het geval. Als je te vaak of te lang bleekt, beschadig je je tanden en kan het tandglazuur afbreken. Hierdoor worden je tanden juist geel in plaats van wit.

Gebruik geen citroensap of baking soda

Sommige mensen gebruiken citroensap of baking soda om hun tanden witter te maken. Dit lijkt een goedkope en eenvoudige oplossing, maar het gebruik van deze middelen wordt sterk afgeraden. Citroensap en baking soda zijn namelijk erg zuur en schuren als het ware het tandglazuur weg, waardoor je tanden juist geel kunnen worden en meer gevoeligheid kunnen krijgen.

Let overal op voor je zelf je tanden gaat bleken

Zelf tanden bleken kan een goede oplossing zijn om een stralende witte glimlach te krijgen. Het is echter belangrijk om de do’s en dont’s van het bleken van je tanden in acht te nemen. Kies altijd voor een veilig en betrouwbaar product en volg de gebruiksaanwijzing nauwkeurig op. Poets je tanden goed voor de behandeling en bleek je tanden niet te vaak of te lang. Gebruik geen citroensap of baking soda om je tanden witter te maken. Door deze tips te volgen, kun je veilig je tanden bleken en genieten van een prachtige glimlach.