Bokreta
Bedrijven

Wat is het verschil tussen een winterjas en een parka jas?

Tussen een winterjas en een parka jas zijn meerdere verschillen. Het ligt dus niet alleen aan de naam van de jas. We zullen hieronder de verschillen op een rijtje zetten en uitleggen wat er belangrijk is om op te letten. Men gebruikt een winterjas meestal inde winter om de kou tegen te gaan. Parka jassen werden oorspronkelijk gebruikt op en rond de noordpool. Meestal werd dit gedaan om temperaturen tegen te gaan. Deze jas had als doel om de lichaamstemperatuur van de drager zo goed mogelijk te behouden zodat de drager het niet koud zou krijgen.

De stoffen van een winter- en parka jas

Een winterjas bestaat uit verschillende onderdelen, de binnenlaag die je warm hoort te houden bestaat vaak uit schapenwol. Een parka jas bestaat echter uit pels. Dit is tevens ook de betekenis van de naam Parka.

De capuchon van een winter of parka jas

Een goede kraag op je jas is een uitstekend middel om je warm te houden in de winter. Deze biedt niet alleen bescherming tegen wind maar ook tegen winterse neerslag. Hierdoor is dit een must have op je jas. Daarnaast is het van belang als het koud is om je oren en voorhoofd te beschermen tegen de kou. Hiervoor is juist je capuchon gemaakt.

https://verschillen-tussen.nl/verschil-winterjas-en-parka-jas/