Bokreta
Image default
Zakelijke dienstverlening

Er is werk aan de winkel met SEO

Er is werk aan de winkel met SEO

Bijna iedere ondernemer weet dat SEO nodig is om hogere posities in Google te krijgen. Maar hoe pak je zoiets aan? En waar moet je op letten met SEO? SEO staat voor zoekmachine optimalisatie. SEO is een afkorting van Search Engine Optimalization. Het is eigenlijk een verzamelnaam van verschillende werkzaamheden waarbij het hoofddoel hogere posities in de zoekmachines is. Dus wil je hogere posities in Google, dan is er werk aan de winkel en moet je werken aan je SEO.

Het is belangrijk om de basis van je website goed te hebben staan. Iedere pagina moet de juiste headlines hebben, relevante meta title en meta description krijgen en als toevoeging is het goed om aan je rich snippets te denken. Dit zijn kleine stukjes code die ervoor zorgen dat jouw website makkelijk opgepakt wordt door Google, simpelweg omdat je website dan makkelijker gelezen kan worden. Dus wil je werken aan de SEO, werk dan aan de basis van je website.

Een andere tip is relevantie. Je hele website moet relevant zijn voor een bepaald onderwerp. Wil je scoren op bijvoorbeeld bureaustoelen, dan moet je website ook gaan over bureaustoelen. Het klinkt misschien als een open deur, maar in de praktijk zien wij als SEO specialist hele rare dingen voorbij komen. 

Google wilt bij iedere zoekopdracht de meest relevante websites tonen. Dus wil je getoond worden door Google en wil je graag dat jouw website ergens bovenaan in Google verschijnt, dan moet je werken aan je relevantie. Schrijf over een bepaald onderwerp, maar laat niet te duidelijk merken dat je focust op één zoekwoord. Als je zoekwoorddichtheid namelijk te hoog wordt, dan wordt dat weer afgestraft door Google. Al met al is het lastig om overal aan te denken. Dus het beste is om een SEO specialist uit de regio Den Haag in te schakelen. Dan kan jij je focussen op je werk en dan doet de specialist de marketing van je website.

 

https://onlinemeersucces.nl/seo-specialist/