Bokreta
Image default
Zakelijke dienstverlening

Hoe je je werknemers kan beschermen tegen rook en gassen

In sommige bedrijven bestaat het risico dat bepaalde schadelijke gassen vrijkomen of dat er rook wordt ingeademd. Dit wil je als werkgever natuurlijk zoveel mogelijk voorkomen. Er zijn verschillende manieren om je werknemers te wapenen tegen rook en gassen. Zo zijn er bijvoorbeeld detectoren en ademluchttoestel. In dit artikel lees je alles over de bescherming en detectie van schadelijke gassen en rook.

Verschillende soorten adembescherming

Er zijn verschillende soorten adembescherming. Zo zijn er ademluchttoestellen. Deze apparaten worden bijvoorbeeld door de brandweer gebruikt als er niet normaal geademd kan worden door de rook die schadelijke stoffen bevat. Dit is een van de beste manieren om goede lucht te kunnen garanderen. De apparaten zijn te koop via G4S Safety Solutions en hier kun je ook de filters krijgen die in de apparaten moeten. Naast ademluchttoestellen heb je ook maskers die ingezet kunnen worden op plekken waar de lucht verontreinigd is. Elke situatie vraagt om andere middelen. Vraag dus altijd om advies bij een deskundige als je ergens over twijfelt.

Voorkomen door gasdetectie

Het inademen van rook of schadelijke gassen kan worden voorkomen door gasdetectie in te schakelen. Je kunt gassen detecteren op verschillende manieren. Zo kun je bijvoorbeeld een meter met een alarm plaatsen in een ruimte waar wordt gewerkt met bepaalde gassen of waar het risico bestaat dat schadelijke gassen vrijkomen. Zodra de gassen in een schadelijke hoeveelheid gemeten worden zal het apparaat een seintje geven. Dit kun je voor zowel één als meerdere gassen tegelijk doen. Op deze manier weet je altijd dat de werkomgeving nog veilig is voor de werknemers. Voor meer informatie en het assortiment detectie en bescherming kun je terecht bij G4S Safety Solutions. Vraag ook eens vrijblijvend om advies voor jouw specifieke situatie.