Bokreta
Image default
Beauty en verzorging

Hamamdoeken koop je bij X.ziir.nl

Van origine is de hamamdoek een traditionele Turkse handdoek en wordt gebruikt in een hamam. Dit is een plek waar mensen zich wassen, maar vaak is het ook uitgerust met een stoombad. Een hamam komt voornamelijk voor in Turkije en de Arabische wereld. Het Rudasbad in Boedapest is de bekendste hamam van Europa. Tegenwoordig is de hamamdoek multifunctioneel en wordt het op veel verschillende momenten gebruikt. Denk aan een dagje welness, een picknick in het park, een dagje strand of tijdens een festival.

Compact en makkelijk mee te nemen

De hamamdoeken zijn vaak gemaakt van bamboe of van hydrofiel katoen, daardoor zijn ze licht en dun. Ze hebben de eigenschap dat ze veel vocht op kunnen nemen maar ook weer snel opdrogen. Ook kunt u ze gemakkelijk opvouwen doordat ze zo dun zijn, hierdoor zijn ze compact en makkelijk mee te nemen. Een plek waar de hamamdoek veel gebruikt wordt is in de sauna. De doek wikkelt u gemakkelijk om het lichaam, daarnaast blijven ze goed zitten, zelfs als de doek nat is. Voor het gebruik in een sauna, is het verstandig om een hamamdoek te kiezen in een opvallende kleur of print. Zo vindt u gemakkelijk uw hamamdoek terug tussen de andere handdoeken.

Een dagje strand, een festival of een picknick

Naast het gebruik van een hamamdoek tijdens een dagje wellness, is het ook goed geschikt om mee op vakantie te nemen of tijdens een stranddagje. Het is gemakkelijk mee te nemen in de koffer en is prima te gebruiken op het strand. Een gewoon strandlaken is veel dikker en neemt daardoor meer ruimte in. Vrouwen kunnen de doek ook als sjaal of strandjurkje gebruiken. Gaat u naar een festival, stop de hamamdoek in uw rugzak en gebruik het tussen de optredens door tijdens een hapje en een drankje. Tevens is het geschikt om te gebruiken als picknickkleed.

Handgeknoopte franjes

In onze shop hebben wij een ruim aanbod aan hamamdoeken. Ze zijn te koop in verschillende formaten, kleuren en materialen. Kiest u voor een getreepte doek of voor een effen kleur zoals blauw, grijs of rood? Daarnaast kunt u kiezen uit een doek van bamboe, zijde of katoen. De handgeknoopte franjes aan de boven- en onderkant zijn een specifiek kenmerk van de hamamdoek. Het is een echte musthave in ieders kast aangezien het voor verschillende doeleinden gebruikt kan worden. Kijk nu snel verder op onze site en zoek een hamamdoek uit die bij u past!

https://xziir.nl/