Bokreta
Image default
Beauty en verzorging

Hoe veilig is laserontharing?

Vandaag de dag zie je steeds meer klinieken en schoonheidsspecialisten laserontharing behandelingen aanbieden. Dit klinkt natuurlijk erg aantrekkelijk. Je kunt permanent af zijn van haargroei op ongewenste plekken. Voor altijd gladde benen en oksels, wie wil dat nou niet? Echter is het belangrijk om je goed in te lezen over deze behandeling. Lang niet iedere aanbieder voert de behandeling namelijk veilig en goed uit.

Welke factoren kunnen een veilige behandeling tegenwerken?

Wist je dat er veel factoren bestaan die het best mogelijke resultaat tegenwerken? Niet alleen boek je niet het resultaat als je had gehoopt, een slechte behandeling kan ook nog eens permanente schade aan je huid aanrichten. Tijd om daar korte metten mee te maken en je goed in te lezen over de mogelijke risico’s! Het is van groot belang dat de kliniek of jouw schoonheidsspecialist jouw huid eerst goed gaat analyseren.

De analyse van je huid voordat je start met laserontharing

Wat is de haarkleur, hoe dik zijn de haren, wat is de haar dichtheid en wat is je huidskleur? Dit is allemaal van groot belang tijdens de behandeling. Zijn deze gegevens geanalyseerd, dan kan de intensiteit, samen met de duur van een flits, worden ingesteld. Door dit goed in te stellen, weet je zeker dat er geen permanente schade aan de huid ontstaat.

Geef belangrijke persoonlijke gegevens door

Als het goed is heeft jouw schoonheidsspecialist of de kliniek een vragenlijst gereed. Hierin vragen ze bijvoorbeeld wat je medicijngebruik is, of je al eerdere behandelingen hebt gehad, of er bepaalde ziektes in het spel zijn en of je zwanger bent. Zijn deze gegevens allemaal correct, dan kan er pas gestart worden met de behandeling.