Bokreta
Image default
Electronica en Computers

PIM-systeem: Belangrijkste voordelen voor jouw bedrijf

De digitalisering van de processen dankzij de technologie was lange tijd een grote opluchting voor de ondernemingen, die meestal ingewikkelde procedures moesten doorlopen die niet alleen veel tijd van het personeel vergden, maar ook veel kosten meebrachten.

Beetje bij beetje kwamen er toen eenvoudig te gebruiken systemen die het werk gemakkelijker maken. Een daarvan is het PIM-systeem (Product Information Management), een computersysteem dat samenwerkt met het online-handelsplatform dat door de onderneming wordt gebruikt, om haar verkopen te realiseren. Bedrijven gebruiken meestal WooCommerce of Shopify, die naadloos kunnen integreren met PIM.

Alle belangrijke gegevens en informatie met betrekking tot alle gebieden van de digitale handel worden toegevoegd aan het PIM-systeem, dat deze gegevens op een geordende manier beheert en beschermt. De bedoeling is harmonie te scheppen bij het verwerken en opslaan van deze gegevens.


Voordelen van de invoering van een PIM-systeem in jouw bedrijf

Deskundigen op het gebied van bedrijfsbeheer zeggen dat PIM vele voordelen biedt die het werk op alle gebieden zullen vergemakkelijken. Zo zullen alle door marketing gegenereerde gegevens actueel zijn en kunnen eventuele fouten tijdig worden opgespoord en gecorrigeerd.

Het zoeken naar het nodige materiaal zal veel sneller gaan dankzij SEO (Search Engine Optimization). Evenzo wekt het PIM-systeem meer vertrouwen bij de klanten die hun transacties via het Internet verrichten.

Via PIM zullen foto’s, video’s en informatie over alle producten en diensten worden gesynchroniseerd met alle kanalen die met de onderneming te maken hebben. Alle verzamelde informatie over de verschillende producten wordt voortdurend bijgewerkt dankzij PIM. Op die manier zullen de catalogi worden ververst en met recente gegevens worden aangevuld, wat de winkelervaring zal verbeteren. Het lijdt geen twijfel dat met de invoering van PIM de procedures eenvoudiger zullen worden.


Al jouw productinformatie georganiseerd

Met het PIM-systeem zullen de details, beschrijvingen en kenmerken van elk aangeboden artikel worden georganiseerd en bijgewerkt op het e-commerce platform dat het bedrijf implementeert, zoals Amazon. Niets schrikt een potentiële klant meer af dan wanneer hij een catalogus bekijkt en verouderde prijzen en informatie aantreft. Dit kan allemaal worden opgelost met PIM.

Anderzijds zullen ook de marketing teams er op de een of andere manier baat bij hebben, omdat zij op meer gecoördineerde wijze rapporten over de kwaliteit van elk goed of product zullen ontvangen, waardoor hun dagelijkse activiteiten zullen worden geoptimaliseerd.

Aanpasbaar systeem

PIM is zo’n doeltreffend systeem dat het in elk bedrijf, groot of klein, kan worden toegepast. Distributeurs, fabrikanten, verkoop, merken, PIM dient op alle niveaus. Doel is de bureaucratie tot een minimum te beperken en orde te scheppen in een grote hoeveelheid informatie. De resultaten van deze software zullen in korte tijd zichtbaar worden, en tot uiting komen in een betere facturering voor jouw bedrijf. Het is de moeite waard in deze oplossing te investeren bij een professional zoals Skwirrel!