Bokreta
Image default
Electronica en Computers

Hoe u elektrische problemen in uw huis kunt herkennen

Elektrische problemen in uw huis zijn niet alleen gevaarlijk, ze kunnen ook kostbaar zijn. Het goede nieuws is dat elektrische problemen eenvoudig kunnen worden vermeden met een paar eenvoudige stappen. Hier zijn enkele manieren waarop u elektrische problemen in uw huis kunt opsporen en indien nodig gebruik kunt maken van de service van een elektricien Breda.

Wanneer er onbedoelde lichten zijn en apparaten oververhit raken

Het eerste dat u moet doen als u een onbedoeld licht opmerkt, is de stroomonderbrekers controleren. Als er geen stroomonderbrekers in het circuit zijn, is er waarschijnlijk een probleem met de draden of de schakelaar zelf. Misschien wilt u ook controleren op losse verbindingen bij de zekeringkast als uw huis ouderwetse zekeringen gebruikt. Deze moeten indien mogelijk worden vervangen door moderne met ingebouwde stroomonderbrekers. Als dit niet werkt, bel dan een elektricien om het probleem meteen op te lossen. Ook als u merkt dat uw apparaten regelmatig oververhit raken, kan dit een indicatie zijn van een defecte stroomonderbreker of een gefrituurde zekering. Bel dan direct een elektricien zodat deze er verder naar kan kijken voordat er iets beschadigd raakt of erger nog, je huis afbrandt.

Controleer op zoemgeluiden en flikkerende lichten

Het meest voorkomende type elektrisch probleem in huizen is een flikkerend licht of zoemend geluid dat afkomstig is van apparaten die aan zijn blijven staan ​​terwijl ze moeten worden uitgeschakeld. Als dit regelmatig gebeurt, kan dit duiden op een probleem met de stroomtoevoer naar uw huis. Dit kan gebeuren wanneer draden losraken of rafelen en interferentie veroorzaken tussen de draden en andere hoogspanningslijnen in het gebied. Dit kan ook worden veroorzaakt door losse aansluitpunten op apparaatschakelaars die leiden tot interferentie met nabijgelegen huisbedrading; Als u echter merkt dat het slechts af en toe voorkomt, kan dit te wijten zijn aan het feit dat bepaalde delen van het bedradingssysteem van uw huis in de loop van de tijd worden belast; neem dus contact op met een elektricien als dit gebeurt.

Zoek naar rook of geur

Als er een brandlucht of rook uit het elektrische systeem komt, is er waarschijnlijk een elektrisch probleem. Dit kan worden veroorzaakt door defecte bedrading of apparaten. Als u een van deze symptomen opmerkt, neem dan zo snel mogelijk contact op met een professional.