Bokreta
Image default
Onderwijs

Pools leren spreken

Poolse leerboeken, CD’s en Poolse les

Pools leren wordt makkelijker met divers studiemateriaal! De cursus Pools Online maakt daarom gebruik van allerlei aanvullende leermiddelen, zoals e-books, mp3-bestanden en online Poolse les via Skype. Zo kun je altijd aan de slag, waar je ook bent! Zelfs een internetverbinding is niet vereist om op deze manier Pools te leren spreken.

Ik Spreek Pools: Pools leren met app

De app “Ik Spreek Pools” is speciaal gemaakt door Richard Dudkiewicz, oprichter van Pools Online en vloeiend spreker van zowel Pools als Nederlands. Met Ik Spreek Pools kun je snel en eenvoudig de Poolse taal leren spreken. Met behulp van maar liefst 27 Poolse lessen oefen je Pools spreken en verstaan. Bij het downloaden van de app krijg je meteen de eerste twee lessen gratis aangeboden. De rest van deze cursus Pools voor beginners is vervolgens voor €9,99 aan te kopen.

Inhoud van de lessen

Iedere les bestaat uit twee delen. Allereerst is er een lijst met Poolse woorden en uitdrukkingen om te leren. Zo zijn dat bij les één begroetingen en gespreksstarters. Daarna krijg je bij iedere les een knop om verdere informatie bij de woordenlijst te bekijken. In hoofdstuk één is dat bijvoorbeeld een voorbeeldalinea: je ziet hoe iemand zich in het Pools voor kan stellen, met daaronder de Nederlandse informatie om alles goed te kunnen begrijpen.

Opslagruimte

Alle pagina’s kunnen bovendien binnen de app voorgelezen worden. Er is de mogelijkheid om alleen de Poolse vertaling te gebruiken, zodat je de uitspraak kunt oefenen, maar de Nederlandse vertaling kan er voor het gemak ook bij voorgelezen worden. Al deze geluidsbestanden zijn ook offline te beluisteren. Het enige nadeel hiervan is dat de app 351 MB van je telefoongeheugen in beslag neemt. Enige opslagruimte is dus wel een vereiste om Ik Spreek Pools te kunnen downloaden!

Overhoorlijsten

Ten slotte vind je in Ik Spreek Pools de verschillende overhoorlijsten. Het Pools staat daarin aan één kant van het scherm, en het Nederlands aan de andere kant. Ideaal: zo leg je eenvoudig je hand over de ene kant van het scherm om jezelf te kunnen overhoren. Een andere nuttige lijst is de samenvatting die na iedere twee lessen nog even de belangrijkste nieuwe woorden opsomt.

https://www.poolsonline.nl/