Bokreta
Image default
Onderwijs

Zelfreflectie met kunst

Kunst is iets waar gevoel in zit, een manier van uiting. Het gaat dan ook om jouw gevoel en wat je wilt zeggen met dat gene dat je maakt. Of het nu gaat om een dans of een schilderij, dat maakt niet uit. Als je jezelf maar kan uiten op de manier die je wilt. CKV is daar een goed voorbeeld van, daar leer je hoe je omgaat met kunst en de achterliggende gedachten daarvan. Dit is dus een perfect manier om naar jezelf te kijken, en te kijken waar je jezelf op kan verbeteren. Wat is iets wat je altijd doet, maar wat je liever niet doet? En hoe voel je je daarbij? Hoe los je dit op? En ga zo maar door, allemaal vragen die je kan verwerken in een kunstwerk en die je laten denken over je eigen leven, een goeie zelfreflectie dus.

Zelfportret

Een zelfportret is iets van enkele jaren is gebracht naar CKV, ze noemen het dan ook een cultureel zelfportret tijdens CKV. Het zelfportret zegt iets over hoe de leerling kijkt naar kunst, hoe vat je iets op en wat doe je daar mee. Als voorbeeld kan je kijken naar de kleuren van een schilderij. Mensen binden kleuren vaak aan emoties, over het algemeen zijn die redelijk gelijk van iedereen. Dit komt vooral door de maatschappij waar we in leven, en wat die ons mee geeft. Zo is blauw vaak de kleur van verdriet, rood van woede, en groen van misselijkheid. Doordat je emoties aan kleuren verbind kan je zo ook emoties terug laten komen doormiddel van de kleuren.

Dansworkshops

Mensen hechten niet alleen emoties aan kleur, ook aan muziek en dans. Dansworkshops zijn hier ideaal voor. Door te bewegen op muziek voel je je vrij, waardoor je dingen kan verwerken. Mensen die houden van dansen, zien het ook vaak als ontspanning. Even weg van alles en gewoon lekker bewegen op het ritme van de muziek. Dit is ook waarvoor het is gemaakt, lekker ontspannen. Bij dans workshops kan je een aantal maanden een bepaalde stijl leren om te kijken of het iets voor jouw is, ideaal!

https://www.kleinkunstig.nl