Bokreta
Image default
Onderwijs

Wil jij je administratieve steentje bijdragen aan het bedrijf?

Wanneer je een kei bent in het bijhouden en registreren van allerlei zaken, heb je de potentie om een goede administratieve medewerker te worden. Heb je daarnaast ook nog gevoel voor cijfers? Dan kun je als financieel administratief medewerker aan de slag. Een opleiding hiervoor start met de basis van administreren, daarna wordt het financiële aspect aan de functie toegevoegd.

Starten met de basiskennis

Als je thuis al de administratie uitvoert, doe je dit waarschijnlijk op de computer. Je kunt allerlei handige overzichten van je bank downloaden en verwerken in je excel sheets. Maar toch start de opleiding met de basiskennis van boekhouden en administreren. Als je de basis snapt, weet je namelijk ook hoe je deze het beste op de computer kunt verwerken en welke computerprogramma’s hier handig voor zijn. Het werkt een beetje hetzelfde als met apps. Ze kunnen je stimuleren om ergens mee te beginnen, maar je moet de kennis op zak hebben om te weten hoe je ermee om moet gaan.

De functie combineren

Niet iedereen wil full time aan de slag. Soms kun of wil je niet direct veertig uur werken, maar heb je ook andere activiteiten gedurende de week. Een opleiding die ook niet full time is, sluit dan goed aan. Je kunt eerst de lesdagen volgen en je voorbereidingen en huiswerk doen. Daarna maak je de stap naar de arbeidsmarkt. Bevalt het goed en doen zich kansen voor? Dan kun je altijd nog overstappen naar een full time uitdaging. Je werk van part time naar full time uitbreiden, is meestal makkelijker, dan een stap terug doen van full time naar part time. Een werkgever is aan jou en je manier van werken gewend en jij bent inmiddels gewend aan het salaris dat je ontvangt. Daarnaast betekent part time werken dat je goed moet samenwerken met andere financieel administratieve medewerkers. Dat maakt het werk wel weer leuker en uitdagender.