Bokreta
Image default
Zorg

Begeleiding bij psychische klachten en begeleid wonen voor jongeren

Leviaan is een stichting die mensen met psychische klachten helpt. Bij allerlei problemen met betrekking tot de geestelijke gezondheid kunnen de medewerkers van deze organisatie helpen. Ook begeleid wonen voor jongeren is een onderdeel van deze stichting. Jongvolwassenen kunnen meer zelfstandigheid krijgen als ze gebruikmaken van de zogenoemde wooncoaching. Lees verder en ontdek waar je aan moet denken als het gaat om begeleid wonen voor jongeren.

Begeleid wonen bij dit centrum

Begeleid wonen kan jongeren zelfstandiger maken. Als je begeleid gaat wonen bij Leviaan, word je namelijk in veel dingen vrijgelaten. Dit zal niet meteen heel gemakkelijk zijn, dus uiteraard word je gecoacht en wordt er hulp aangeboden. Bij begeleid wonen voor jongeren, maar ook bij andere hulp van dit centrum, staan doelen centraal. Als je aangeeft waar je naar streeft, wat je doel is, wordt daar samen met jou aan gewerkt. Dit zullen dingen zijn die jouw weg naar zelfstandigheid in de weg staan en deze kunnen dus aangepakt worden. Hierbij kun je onder andere denken aan sociale problemen. Uiteraard kun je zelf aangeven wat je precies wilt bereiken en op welk tempo je dit voor je ziet.

Verken ook de andere hulp van deze stichting

Begeleid wonen voor jongeren kan dus bij Leviaan. Mocht je graag op een andere manier begeleid worden bij psychische klachten, dan kan dat ook. Het kan ook zo zijn dat je niet de goede leeftijd hebt voor begeleid wonen. Dit is namelijk bedoeld voor mensen van 18 tot 25 jaar. Als je een leeftijd tussen de 16 en 23 hebt, kun je ook gaan voor coaching bij psychische problemen. Hulp kan dan thuis aangeboden worden, maar ook op school of een andere plek. Dit kun je zelf aangeven. Er zijn nog meer manieren van begeleiding bij deze stichting. Wil je hier meer over weten? Kijk dan rond op de website of neem contact op met de vriendelijke medewerkers.

https://leviaan.nl/