Bokreta
Image default
Zorg

Uitstekende zorgverzekering voor arbeidsmigranten

Komt u uit Oekraïne, Syrië, Turkije, India of Polen? Bent u van plan een tijdje te wonen en werken in Nederland als buitenlander? Van harte welkom en heel veel succes en plezier gewenst. Een van de dingen die u snel moet regelen, is een zorgverzekering. Het afsluiten van een basisziektekostenverzekering is namelijk verplicht in ons land. Deze verzekering biedt dekking aan belangrijke medische zorg zoals opname in het ziekenhuis, bezoek aan de huisarts en spoedeisende hulp. Voor de basisverzekering kunt u in principe bij iedere zorgverzekeraar terecht. Een maatschappij met veel kennis van zaken wat betreft arbeidsmigranten is HollandZorg. Deze verzekeraar biedt een uitstekende zorgverzekering voor arbeidsmigranten.

Belangrijke documenten in het Engels

Om de onderlinge communicatie zo goed mogelijk te laten verlopen, stelt HollandZorg alle belangrijke documenten op in het Engels. De site heeft een Engelstalige variant: https://www.hollandzorg.com/dutch-healthcare-insurance. Als u belt of mailt met een van de HollandZorg medewerkers kunt u in het Engels te woord worden gestaan. Een ander voordeel van deze verzekeringsmaatschappij is dat facturen vrijwel altijd direct verstuurd worden en u er dus geen omkijken naar heeft. Bent u even terug in eigen land en moet u daar naar een specialist? Die kosten vallen – meestal – onder de basisverzekering. De premie voor 2022 is € 123,00 per maand. De basisverzekering van HollandZorg is een zogenoemde combinatiepolis. Dit betekent dat de benodigde zorg in natura vergoed wordt; HollandZorg is verplicht de zorg te bieden die u nodig heeft. Hiervoor bestaan contracten met allerlei zorgaanbieders verspreid over het land. In dergelijke contracten zijn afspraken gemaakt over de doelmatigheid, kwaliteit, prijs en toegankelijkheid van de zorg. Wilt u gebruikmaken van de diensten van een zorgverlener waar HollandZorg geen relatie mee heeft? U kunt de rekening doorsturen naar HollandZorg. Er gelden wel maximumtarieven.

Veel werknemers uit het buitenland staan ingeschreven bij een uitzendbureau. Geldt dat ook voor u? Het bureau zal zeer waarschijnlijk zowel de aan- als de afmelding van de ziektekostenverzekering voor u regelen. U kunt natuurlijk altijd de polis, de polisvoorwaarden en het vergoedingenoverzicht inzien. U krijgt hiervoor een persoonlijke login op Mijn HollandZorg.

https://www.hollandzorg.com/nl